Home » Wat doen wij?

Wat doen wij?


Beiden hebben wij een achtergrond in de gezondheidszorg. Dagelijks komen wij in aanraking met mensen die hun leven met ons delen.
Onze ervaring is dat je door echt naar iemand te luisteren al een heel verschil kan maken.
Tevens kun je door echt te luisteren, aandacht schenken aan dat wat de persoon niet uitspreekt maar wel zegt.
Iemand laten ervaren dat hij of zij er mag zijn met al zijn plussen en minnen.  In onze praktijk bieden wij de volgende ondersteuningsvormen aan:

Coaching:

Als coach ondersteun ik mensen bij het behalen van zelf gestelde doelen.
Ik help je bij het verbeteren van je prestaties en de kwaliteit van jouw leven. Hierbij wordt vooral gekeken
naar welke invloeden er op dit moment belemmerend werken om je doelen te bereiken.
Wat zou je anders kunnen en/of willen doen in bepaalde situaties. Welke strategieën heb jij hiervoor nodig.
De nadruk ligt op het inzicht verschaffen in je eigen kwaliteiten en hoe je deze verder kunt ontwikkelen.

 

Counseling:

Hierbij ligt de nadruk op het onderzoeken van het gevoelsleven. Welke invloeden raken jou en waardoor komt dit? Er wordt gekeken naar de belemmerende patronen van denken, voelen en doen. Wanneer deze patronen in kaart zijn gebracht, wordt er gekeken hoe deze doorbroken kunnen worden en omgezet naar helpende patronen.
Heb je het gevoel dat je de grip op bepaalde zaken aan het verliezen bent? Ervaar je een gevoel van moeten of kun je bepaalde zaken niet loslaten? Vaak zijn genoemde patronen niet het hoofdprobleem, maar hebben deze een dieperliggende oorzaak.
Welke waarden en bijbehorende normen zijn voor jou belangrijk? Ben jij je bewust van je eigen grenzen en op welke manier maak je deze kenbaar aan je omgeving?

 

Conflictbemiddeling:

Hierbij wordt er gekeken naar de belangen, standpunten en achtergronden die de oorzaak zijn van het conflict.
Een wederzijds gebrek aan vertrouwen of escalatie door een verstoorde communicatie kan ervoor zorgen dat er geen overeenstemming wordt bereikt in een situatie waarbij dit wel gewenst is.
Het doel van conflictbemiddeling is om tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden en hun individuele waarde worden bevredigd door het inzetten van het zelf oplossend vermogen.
Als bemiddelaar help ik beide partijen hun standpunten en belangen in kaart te brengen en de communicatie soepel te laten verlopen.

 

Stressmanagement:

Ieder mens ervaart stress. Bij stressmanagement wordt er onderscheid gemaakt tussen gezonde en ongezonde stress. Het doel hiervan is om een balans te bereiken tussen beide en op deze manier overbelasting te voorkomen. Het verminderen van spanning en het opbouwen van een gezonde energievoorraad.
Waar steek jij op een dag de meeste energie in en wat levert jou dit op? Ben jij je bewust van de factoren die bij jou voor een disbalans zorgen? Wat zou jij anders kunnen doen en hoe hou je deze nieuwe patronen vol?

 

Rouwtherapie, rouwbegeleiding en verliesverwerking:

Wanneer een verlieservaring ervoor zorgt dat je in het dagelijks leven belemmerd wordt in je functioneren kan rouwtherapie een oplossing zijn. Bij rouwen gaat het om het verwerken van een verlies in de breedste zin van het woord.

Bij rouwen wordt vaak als eerste de link gelegd met het overlijden van een dierbare.
Er zijn echter nog veel meer verlieservaringen waarbij het nodig kan zijn om te rouwen.
Denk bijvoorbeeld aan het gedwongen moeten kiezen van een nieuwe levensweg door ziekte of een ongeluk, het beëindigen van een relatie, co-ouderschap, het niet behalen van zelf gestelde doelen, het verliezen van een baan, een faillissement, verhuizing etc.

Een goede rouwbegeleiding zorgt er ook voor dat je energielevel weer in balans is. Als het energielevel weer in balans is kun jij je leven op een andere manier gaan inrichten zodat de dingen die jij belangrijk vindt in het leven weer naar de voorgrond komen en je weer sterk in het leven kunt staan.

 

 

 

 

In tijden van corona merken wij dat veel mensen op zichzelf zijn aangewezen en daardoor met zichzelf geconfronteerd worden.
Er komen emoties en gevoelens naar boven die overweldigend kunnen zijn. Het gebrek aan sociaal contact kan dit versterken.
Op de momenten dat er wel sociaal contact is en er gevraagd word hoe het gaat antwoord bijna iedereen: "goed!"
Stel je voor dat je zegt dat het niet goed gaat en mensen je een zeur vinden. "Dan belt straks niemand meer en ben ik helemaal alleen" is een uitspraak die wij vaak horen.
Feit is dat mensen alleen kunnen zien en horen wat jij laat zien. Ze zien de buitenkant en hebben geen idee ervan met welke dingen jij worstelt. Totdat je de moed hebt om je kwetsbaar op te stellen en het kenbaar te maken.
Pas dan kun jij de dingen krijgen en ervaren waar je zo naar verlangt.
Wij kunnen jou hierbij begeleiden.

 

Wie bieden op maat gemaakte trajecten voor emotioneel gezonde mensen. Wanneer je een steuntje in de rug nodig hebt om je eigen kracht te hervinden of verborgen eigenschappen verder te ontwikkelen.
We begeleiden je bij het onderzoeken van je eigen emoties en gevoelens, wat deze voor jou betekenen en hoe je hiermee om kunt gaan.
Dit kan door gesprekken te voeren, gedragstherapie in te zetten en/of (huiswerk)opdrachten te doen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen binnen 48 uur contact met je op om te kijken waar we jou bij kunnen ondersteunen.

 

Geheimhouding


Wij streven ernaar om de gesprekken tussen jouw als cliënt en ons als hulpverlener zoveel mogelijk privé te houden.
Wanneer er echter zaken besproken worden waaruit blijkt dat jij als cliënt een gevaar voor jezelf of jouw omgeving bent, zijn wij verplicht hiervan melding te maken.


Wat wij van jou verwachten is dat je de moed vindt om open en eerlijk te zijn, zodat wij de echte jou kunnen leren kennen en vanuit daar verder kunnen werken.
Dat jij je net zoals wij voor 100% inzet tijdens de hulpverlening, en samen met ons tot het beste resultaat wilt komen.
Wanneer er tijdens de hulpverlening obstakels voorkomen die jou belemmeren, je dit kenbaar maakt zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.

 

Wij kijken ernaar uit om jou te helpen tijdens de reis naar datgeen wat voor jou belangrijk is.
Ben jij er ook klaar voor?

Voor wie?


Wij bieden bij meerdere onderdelen begeleiding en ondersteuning. Een aantal van de meest voorkomende belemmeringen die onze cliënten tegenhouden bij verder ontwikkeling zijn:

 

- Wanneer jij een betere balans wilt vinden tussen werk en privé
- Wanneer je meer inzicht wilt krijgen in je eigen stressfactoren
- Wanneer je meer balans wilt in je energiehuishouding
- Wanneer jij jezelf keer op keer tegenkomt en/of belemmert in bepaalde situaties en het deze keer anders zou willen doen
- Wanneer je een dierbare moet (gaan) missen
- Voor kinderen van gescheiden ouders
- Voor volwassenen die in een vechtscheiding zijn beland
- Voor wanneer je jou eigen identiteit bent kwijtgeraakt en jezelf wilt leren ontmoeten
- Voor koppels met een (nog) onvervulde kinderwens
- Voor wanneer je onlangs bent getroffen door een ziekte en je weer vanuit mogelijkheden wilt gaan leven in plaats van beperkingen
- Voor wanneer er een nieuwe levensfase aanbreekt en je niet weet hoe je deze vorm wilt gaan geven zoals: puberteit, lege-nest syndroom,  menopauze, verhuizing, na het verbreken van een relatie, een nieuwe baan of je oude baan verliezen
- Conflictsituaties binnen het gezin

 

 

 

Ken jij iemand die onze begeleiding wel kan gebruiken, maar nog niet van ons gehoord heeft?
Deel deze site dan op je Social `Media zodat ook zij gebruik kunnen maken van onze diensten.